Ny kurs i hållbart resande!

Res till Spanien med oss i vår samtidigt som du lär dig massor om hållbart resande och grön turism. Distanskurs på 25 % under vt 2024.
Res till Spanien med oss i vår samtidigt som du lär dig massor om hållbart resande och grön turism. Distanskurs på 25 % under vt 2024.
Publicerad: 31 okt 2023
Lästid: ca

Lär och res på ny distanskurs i vår

Vi fortsätter att utveckla skolans hållbarhetsprofil och startar nu upp en distanskurs på 25 % i hållbart resande. För dig som älskar att resa och vill lära dig mer om hur vi kan ställa om vårt resande och minska klimatavtrycket. Sista ansökningsdag är 10 december. Kursstart 9 januari 2024.

Förutom en gemensam resa till Spanien ger kursen dig kunskap om allt från historiska och kulturella aspekter av resande och turism till ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet kopplat till frågorna. Vi lägger fokus på hur vi kan göra vår egen omställning och hur vi kan inspirera andra att förändra sina resmönster. 

Resan med tåg till Katalonien är cirka två veckor och bekostas till stor del av medel från Erasmus+, ett EU-program för utbyten och resor inom Europa. 

Varför läsa en kurs i hållbart resande?

I klimatkrisens tid måste vi lära oss att resa på nya sätt. Det handlar både om att ställa om våra sätt att resa för att minska bidragen till den globala uppvärmningen, men också om att skydda både kulturarv och människors livsmiljöer från exploatering. Hur påverkar turismen egentligen städerna eller landsbygderna vi besöker? Det har alltid funnits alternativa sätt att resa, men idag behöver nygamla resesätt lyftas och turismen utvecklas på ett mer hållbart sätt.

Välkommen med din ansökan! Läs mer och ansök här