Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Om Röda Korsets folkhögskola

- folkhögskolan mitt i Skärholmen!
- folkhögskolan mitt i Skärholmen!
Publicerad: 03 sep 2021
Lästid: ca

Röda Korsets folkhögskola är en mötesplats för humanitära värderingar, samtal och lärande över gränser!

Vill du läsa in behörighet till universitet och högskola? Behöver du förbättra din svenska? Vill du fördjupa dig i frågor som rör hållbarhet och mänskliga rättigheter? Välkommen till Röda Korsets folkhögskola! 

En folkhögskola mitt i Skärholmen 

Röda Korsets folkhögskola ligger i Skärholmen i södra Stockholm. Här studierar du i en trivsam urban miljö med stor öppenhet och en spännande blandning av människor med olika bakgrunder och erfarenheter. 

Att läsa på folkhögskola är en erfarenhet utöver det vanliga. Glöm dammiga klassrum, fyrkantiga undervisningsmetoder och centrala läroplaner. En folkhögskola handlar om gemenskap, dialog, verklighetsförankring och att ta vara på just dina erfarenheter och mål. Det ger ett studieinnehåll med högsta kvalitet. Om man som Röda Korsets folkhögskola dessutom har en tonvikt på demokrati, mänskliga rättigheter, mångfald och konflikthantering blir erfarenheterna du gör på skolan ännu mer angelägna. 

Folkhögskolan har ett internationellt fokus och Röda Korsets grundprinciper ligger till grund för skolans verksamhet. Här utvecklas ditt engagemang för fred, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling. Alla deltagare får också utbildning i Första hjälpen. 

 

Skolans historia

  • Röda Korsets folkhögskola startade 1990 genom att Svenska Röda Korset övertog huvudmannaskapet för Gripsholms folkhögskola i Mariefred från Södermanlands läns landsting. 
  • I och med att Röda Korset tog över blev visionen att skapa en internationell mötesplats för humanitära värderingar. Folkhögskolan utvecklade internationella kurser. Sommaren 2004 beslutade Röda Korset att flytta all sin verksamhet från Gripsholm till Stockholm. De allmänna kurserna förlades till Vårberg där skolan sedan tidigare hade haft verksamhet och de särskilda kurserna flyttade till Fryshuset. 
  • 2010, 20 år efter skolans start, var det dags för flytt igen. Denna gång till Skärholmens centrum med har plats för alla långa kurser och där vi skapar en mötesplats för humanitära värderingar.  
Kontakta oss

Har du frågor?

Mejla eller ring oss, vi har öppet vardagar kl. 9–15.

Kontakta oss

Det här gjorde vi 2020

Det finns mycket mer att läsa om skolan. Här hittar du vår senaste verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 2020.pdf