Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Kursrådet

Kursrådet är en viktig pusselbit i att göra skolan till en demokratisk plats där alla kan göra sin röst hörd
Kursrådet är en viktig pusselbit i att göra skolan till en demokratisk plats där alla kan göra sin röst hörd
Publicerad: 28 sep 2021
Lästid: ca

Praktisk demokrati

Varannan vecka träffas skolans kursråd. Kursrådet består av två representanter för varje kurs. På kursrådsmötena diskuteras olika frågor som har med skolan och undervisningen att göra. Kursrådsrepresentanterna blir en länk mellan de olika kurserna och skolans ledning. Det är ett viktigt verktyg för att alla deltagare ska kunna göra sin röst hörd. Men det är också ett bra sätt att skapa förståelse mellan att behov och intressen kan se olika ut i olika kurser och att hitta former för att jämka de här intressena så att skolan blir en bra plats för alla. 

Världen blir större med kursrådet

– deltagare på skolan

Kursrådet tar initiativ till olika aktiviteter som vi gör tillsammans på skolan. Här ser du några exempel på vad vi gjort senaste åren

 

Deltagare och lärare vid grillen på Vårbergstoppen en solig februaridag.
Friluftsdag
Corona-tider

I februari 2021 gick vi till Vårbergstoppen och grillade en härlig, solig dag! Det var skönt att få träffas när undervisningen mest var på distans.

Ett långt bord med olika maträtter och människor som tar av maten från båda sidorna av bordet
Insamling
Världens mat

En gång om året dukar vi upp mat från världens alla hörn. Alla är med och lagar maten. Vi samlar in pengar till Världens Barn i samband med dagen.