Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

För deltagare

Här finns massor av bra och viktig information för dig som läser på Röda Korsets folkhögskola. Hittar du inte det du söker är du alltid välkommen att kontakta skolans expedition.
Publicerad: 03 sep 2021
Lästid: ca

Kalendarium

Här hittar du viktiga datum och terminstider för läsåret på Röda Korsets folkhögskola.

Vad gör jag om jag blir sjuk?

Om du är sjuk och inte kan komma till skolan måste du anmäla det till Försäkringskassan från första sjukdagen. Du behöver även meddela din lärare via sms eller via Teams. Om du är sjuk i mer än en vecka bör du kontakta CSN så kan du få behålla dina bidrag och lån medan du är sjuk. Om ditt barn är sjukt anmäler du det till CSN. Du kan använda länkarna nedan om du vill!

Hur blir min ekonomi när jag studerar?

Handbok för kursdeltagare

ABC för dig som pluggar hos oss

Studerandehandboken.pdf

Serviceavgift

Varje termin betalar du en serviceavgift. För heltidskurser är den 1000 kr/termin. Avgiften täcker försäkring, licenser och visst material. Senast 1 september ska höstens serviceavgift vara betald. Betala till bankgiro 5569-6728 eller swisha till 123 553 4201. Skriv ditt namn och vilken kurs du går i meddelandefältet.

Närvaro

Du behöver ha minst 80% närvaro för att få omdömen och behörigheter.
Även CSN kräver 80% närvaro.

Tänk på att all frånvaro räknas som frånvaro oavsett orsak. All undervisning som du missar räknas som frånvaro. Prata alltid med din lärare i god tid om du märker att du börjar få hög frånvaro.

Deltagarhälsoteam

Skolans deltagarhälsoteam hjälper dig som deltagare om du har det svårt att klara dina studier. Tillsammans försöker vi ta reda på vad som är dina största utmaningar och göra en plan för stöd och hjälp. Prata i första hand med din lärare eller kontakta SYV, kurator eller rektor.

Hitta alla kontaktuppgifter

Har du frågor?