Fyra anledningar att plugga hållbarhetsfrågor

Emelie, Lisa och Antoula som läser kursen Hållbar utveckling med fokus på klimat och omställning på Röda Korset folkhögskola berättar om sin favoritutbildning.
Emelie, Lisa och Antoula som läser kursen Hållbar utveckling med fokus på klimat och omställning på Röda Korset folkhögskola berättar om sin favoritutbildning.
Publicerad: 11 apr 2022
Lästid: ca

Fyra anledningar att gå en kurs i hållbar utveckling

Emelie, Lisa och Antoula läser kursen Hållbar utveckling med fokus på klimat och omställning på Röda Korsets folkhögskola sedan augusti 2021. Vi frågade dem varför de valde att läsa kursen. Här är deras fyra starkaste skäl.

1. Du får en bred bas att stå på för framtiden

  – Är man det minsta intresserad av att plugga någonting inom hållbarhetssfären, då är den här kursen perfekt för att få bitarna att falla på plats. Här behöver du inte välja, du får både teori och praktik. Vi har fått lära oss om de globala sambanden och hur olika delar av klimatfrågan hänger ihop med social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Samtidigt har vi fått testa olika praktiska moment som stadsodling, att hålla workshops och skriva artiklar och rapporter.  

2. Du får ett stort nätverk

 –Vi har kommit i kontakt med olika föreläsare och forskare och gjort många studiebesök som ger hopp och inspiration för allt som faktiskt går att göra. Ett stort plus är att vi har en sju veckors praktik på vårterminen där vi är ute på en organisation, företag eller myndighet. Praktiken ger oss erfarenheter och breddar vårt kontaktnät ännu mer. Det stärker också ens självförtroende när våra handledare ute på praktikplatserna märker att kursen har gett oss bra redskap och kunskaper för att verkligen kunna bidra till arbetet ute på praktiken.   

3. Du växer som person 

 –Jag har lärt mig att ifrågasätta mer och förstå vad jag vill ha ut av livet. Det här året ger inte bara faktakunskaper, det ger mig också utrymme att reflektera och se utanför normen. 
–Jag mår mycket bättre genom att vara i det här sammanhanget med andra som är engagerade i klimatfrågan. Det ger mig jättemycket och lättar på den klimatångest som annars är så lätt att falla in i.   
Skolan i sig är en väldigt rolig plats att vara på. Vi möts och samarbetar mellan kurserna och man får lite koll också på projekt de andra arbetar med. Det är väldigt inspirerande och kul.  

4. Dina intressen är med och styr innehållet 

–Det är lite coolt att på den här kursen är vi några som kommer direkt från gymnasiet och andra som redan har en universitetsexamen med sig eller bara har jobbat länge. Vi lär oss och bygger kunskap tillsammans med våra lärare utan att behöva bevisa våra kunskaper i tentor och betyg. Våra intressen är med och styr hur vi lägger upp kursplanen under året. Den här kursen borde alla gå! 

 

Vill du också gå på Röda Korsets folkhögskola? Ansök redan idag. Kurserna börjar i augusti.