Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Vad är allmän kurs och profilkurs?

Undrar du över vad som är skillnaden på allmän kurs och profilkurs? Här reder vi ut begreppen
Undrar du över vad som är skillnaden på allmän kurs och profilkurs? Här reder vi ut begreppen
Publicerad: 06 okt 2021
Lästid: ca

Det här är allmän kurs

Allmän kurs är för dig som vill skaffa dig behörigheter antingen på grundnivå eller gymnasiebehörighet. 

På Röda Korsets folkhögskola har vi tre olika typer av behörighetsgivande allmänna kurser.

  • Grundläggande kurser är för dig som har kunskaper motsvarande SFI C eller D och vill fördjupa dina kunskaper i det svenska språket och samhällskunskap. 
  • Behörighetsgivande kurser är för dig som vill läsa in gymnasiet och få behörighet till högre studier på universitet eller yrkeshögskola. Hur lång tid du behöver studera beror på vad du har för erfarenheter och betyg sedan tidigare. 
  • Det naturvetenskapliga basåretär en allmän kurs för dig som redan har, eller nästan har, grundläggande gymnasiebehörighet och vill få särskild behörighet till naturvetenskapliga högre studier. Hos oss läser du kursen under tre terminer.

Det här är profilkurs

Profilkurser (eller särskilda kurser som de också kallas) på folkhögskola fördjupar sig deltagarna i ett speciellt ämnesområde. Här studerar man inte de allmänna ämnen som ger behörigheter till högskolan.

Röda Korsets folkhögskolas profilkurser utgår från Röda Korsets grundprinciper med humanitet i fokus. Kurserna ger dig nya perspektiv på de stora framtidsfrågorna. Du lär dig om samband mellan klimat, migration och hållbarhet och hur du kan arbeta med påverkan och kommunikation.