Hur hänger morotskaka ihop med klimatet?

Hur kan vi agera hållbart i vardagen? Det var temat när Röda Korsets folkhögskola bjöd besökarna i Skärholmens centrum på temadagar om hållbarhet.
Hur kan vi agera hållbart i vardagen? Det var temat när Röda Korsets folkhögskola bjöd besökarna i Skärholmens centrum på temadagar om hållbarhet.
Publicerad: 28 apr 2023
Lästid: ca

Temadagar om hållbarhet i Skärholmens centrum

Klimatomställning i teori och praktik kokades ner till vardagsnära frågor och det var full fart i pop-uplokalen med många frågor, intressanta samtal och roliga möten. På schemat stod bland annat "gör din egen hydroponiska odling med en PET-flaska" och en pryl- kläd- och sticklingsbytardag.

Besökarna fick också fylla i en enkel och pedagogiskt utformad klimatbudget. Klimatbudgeten är utformad av deltagarna på folkhögskolans kurs i hållbar utveckling som ett sätt att få upp ögonen för hur stora ekologiska fotavtryck vi har och vilka förändringar som krävs för att vi ska kunna nå Parisavtalets mål om max 1,5 graders temperaturhöjning. Klimatkursen bjöd också på fika med morotskaka, en av få "maträtter" Sverige är självförsörjande på för alla ingredienser.

Klimatomställningen är en av Röda Korsets folkhögskolas viktiga profilfrågor som tas upp i alla kurser. Speciellt skolans Kurs i hållbar utveckling ger deltagarna kunskap, kraft och verktyg för att kunna jobba med frågorna i framtiden oavsett bransch, arbete eller frivilligengagemang. Än finns chansen att ansöka till nästa års kurs med start i augusti.

Hör gärna av dig så berättar vi mer, både om kursen, klimatbudgetar och morotskakor!